Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, από την Άννη Θεοχάρη




Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τα δέντρα είναι στολισμένα, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα στην πιατέλα πάνω στο τραπέζι, οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες κρεμασμένες στο τζάκι και όλοι έτοιμοι να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο!!!
Φέτος όμως, όλοι λίγο πολύ, νιώθουμε πως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα Χριστουγεννιάτικα μας έξοδα! Ψάχνοντας λοιπόν έξυπνους τρόπους για να περάσω «οικονομικά» Χριστούγεννα, έπεσα πάνω στις πολύτιμες συμβουλές τις φίλης μου της Στέλλας! Με τη δημιουργικότητα και το πρακτικό της μυαλό μπόρεσα να φτιάξω το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και διακόσμησα το σπίτι μου, ξοδεύοντας όσο πιο λίγα χρήματα γινόταν!
Αντί για χριστουγεννιάτικες μπάλες:
Πάρτε μερικά πορτοκάλια και μερικά λεμόνια. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες (προσοχή!Είναι σημαντικό να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες!) και βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για αρκετή ώρα (γύρω στους 180 μέχρι να «ξεραθούν»). Τα αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε μια τρύπα και περνάτε μια μικρή κορδελίτσα για να μπορείτε να τα κρεμάσετε. Τώρα μαζί με το παιδί σας, μπορείτε να βάψετε τις ροδέλες με υγρή χρυσόσκονη ή και να τις αφήσετε ως έχουν! Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και η ευωδιές από τα ψημένα πορτοκάλια και λεμόνια συμπληρώνουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Μετά τις γιορτές βάλτε τα στολίδια σας σε ένα μπολ και τοποθετήστε τα πάνω στο τραπέζι του σαλονιού!
Μικρό μυστικό: μην αρχίσετε να βάφετε τα πορτοκάλια αν οι ροδέλες δεν έχουν ψηθεί τελείως, αλλιώς μπορεί να μουχλιάσουν ή να αποκτήσετε μικρούς ιπταμένους επισκέπτες!
Χρωματιστά κουκουνάρια:
Μαζέψτε κουκουνάρια από το πάρκο της γειτονιάς σας και βάψτε τα με διάφορα σπρέι. Τοποθετήστε τα πάνω στο δέντρο ή φτιάξτε όμορφες «χειμωνιάτικες γωνιές» σε διάφορα σημεία τους σπιτιού. Μπορείτε να κάνετε «συνθέσεις» με λουλούδια ή με χρωματιστές κορδέλες.
Μια «νόστιμη» γιρλάντα:
Ψήστε ποπ-κορν. Και τώρα με μια βελόνα και μια κλωστή φτιάξτε ένα μεγάλο κολιέ από ποπ-κορν! Βάψτε την γιρλάντα σας χρυσή ή ασημένια με ειδικό σπρέι εμπορίου και τυλίξτε τη γύρω από το δέντρο.
Ένας χιονάνθρωπος στο σαλόνι:
Πάρτε μια άσπρη παλιά κάλτσα και γεμίστε την με σακούλες σκουπιδιών. Δέστε μια κορδελίτσα στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κεφάλι και το σώμα του χιονάνθρωπου. Τώρα προσθέστε το κασκόλ, τα μάτια, τη μύτη και ότι άλλο επιθυμείτε. Βάλτε τον χιονάνθρωπο δίπλα στο παράθυρο , ανάμεσα στα χρωματιστά κουκουνάρια ή κάτω από το δέντρο!
Μοναδικές κάρτες αποκλειστικά φτιαγμένες από εσάς:
Πάρτε ένα τετράγωνο χαρτόνι σε ότι χρώμα θέλετε και τσακίστε το στα δύο. Αμέσως-αμέσως έχε την κάρτα στα χέρια σας. Εφοδιαστείτε με ότι χρώμα και χρυσόσκονη επιθυμείτε και αρχίστε τη ζωγραφική! Τώρα με το παιδάκι σας δημιουργήστε το δικό σας «εξώφυλλο» και γράψτε ότι ευχή σας αρέσει. Η κάρτα που θα φτιάξετε, θα είναι μοναδική, αποκλειστικά από εσάς και το παιδί σας!
Και θυμηθείτε: είναι μέρες αγάπης και προσφοράς. Σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι παιχνίδια που το παιδί σας έχει βαρεθεί και έχει σταματήσει να παίζει με αυτά. Χαρίστε τα λοιπόν σε κάποιο παιδάκι που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο παιχνίδι. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνετε στο παιδί σας την αξία της προσφοράς!


από τη συγγραφέα του πολυαγαπημένου παιδικού βιβλίου «Ένας ξεχωριστός φίλος-όλα ξεκίνησαν με ένα κίτρινο ποδήλατο»
ΑΝΝΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου