Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μαθαίνω με την παιχνιδοπαρέα Σειρά Α

Μαθαίνω με την παιχνιδοπαρέα Σειρά Α
Χαρούμενη Παιδική Εγκυκλοπαίδεια
Μαθαίνω με την παιχνιδοπαρέα Σειρά Α

Συγγραφέας: Εγκυκλοπαίδεια
Εκδότης: Παγουλάτοι Αφοί
Αριθμός Σελίδων: 240
Έτος Έκδοσης: 00-0000



Τιμή biblioasi.gr: 95,40€



6 βιβλία + 6 CDs:

Στο σπίτι μας
Στη γειτονιά μας
Γνωριμία με την πόλη μας
Μ αρέσουν τα ταξίδια
Ο χρόνος, οι γιορτές, η οικογένεια
Δέντρα, λουλούδια και φυτά.

Η σειρά των 12 βιβλίων με το γενικό τίτλο «Μαθαίνω με την παιχνιδοπαρέα» προορίζεται κυρίως για παιδιά 4 έως 8 χρόνων και είναι μια περιβαλλοντολογική εγκυκλοπαίδεια. Έχει δηλαδή σκοπό να μεταδώσει απλές βασικές γνώσεις για τα πράγματα που αποτελούν το περιβάλλον του παιδιού, από τα πιο κοντινά και οικεία ως τα πιο μακρινά και πρωτόγνωρα. Αυτό γίνεται με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό, με τη χρησιμοποίηση του αφηγηματικού λόγου.
Μέσα από τις ιστορίες των βιβλίων προσωποποιείται μια χαρούμενη, κεφάτη παρέα παιχνιδιών. Ένας χαρταετός, ένας φασουλής και μια μπάλα κουβεντιάζουν φιλικά στα παιδιά, τα πληροφορούν, τα συμβουλεύουν και τους μιλούν για πολλά και διάφορα, μεταδίδοντας έτσι πλήθος γνώσεων με ζωντάνια, με δημιουργική φαντασία, με χιούμορ. Μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τη στεγνή πληροφόρηση και το διδακτισμό και προσκαλούμε το παιδί σε μια ευχάριστη περιπλάνηση στο θαυμαστό κόσμο των γνώσεων, συντροφιά με χαριτωμένους φίλους.
Επιδιώξαμε ώστε οι χαρακτήρες και οι ιστορίες να κινούνται μέσα στην ελληνική πραγματικότητα. Τα κείμενα, γραμμένα μ’ ευαισθησία από τρεις Ελληνίδες λογοτέχνιδες, αποδίδουν το ιδιαίτερο «ύφος» της καθεμιάς και ποικίλλουν τον πεζό λόγο. Ωστόσο τα ποιήματα –που θεωρούμε απαραίτητα σε μια λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια- προέρχονται από την ίδια δημιουργό, για να υπάρχει ενότητα ποιητικής πνοής. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο συνδυασμό του λογοτεχνικού αφηγηματικού λόγου και της ποίησης, γιατί πιστεύουμε πως χάρη σ’ αυτόν, παράλληλα με την απόκτηση γνώσεων, τα παιδιά θα πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, θ’ αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα και θα καλλιεργήσουν το λογοτεχνικό τους αισθητήριο.
Η εικονογράφηση επίσης, που το ρόλο της θεωρούμε εξίσου σημαντικό από την παιδαγωγική άποψη, προέρχεται από την ίδια Ελληνίδα ζωγράφο, για όλα τα βιβλία. Έτσι το παιδί αναγνωρίζει αμέσως σε κάθε βιβλίο τους ήρωες- φίλους του, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει μια σωστή αισθητική αντίληψη.
Επειδή τα βιβλία απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, καλό είναι τα κείμενα να διαβάζονται από κάποιον μεγαλύτερο ενώ το παιδί θα κοιτάζει τις εικόνες. Εξάλλου το παιδί μπορεί ν’ ακούει τις ιστορίες από την κασέτα, ενώ θα ξεφυλλίζει το βιβλίο βλέποντας τις εικόνες και παρακολουθώντας την εξέλιξη της κάθε ιστορίας. Φροντίσαμε ώστε οι κασέτες, με τη θεατρική απόδοση των κειμένων και τη χαρούμενη μουσική επένδυση, να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Φυσικά, όσα παιδιά γνωρίζουν ήδη ανάγνωση, μπορούν θαυμάσια να διαβάζουν –και να ξαναδιαβάζουν!- τα βιβλία, μόνα τους, χωρίς βοήθεια.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε μια πρωτότυπη ελληνική λογοτεχνική εγκυκλοπαίδεια για μικρά παιδιά και ότι η προσφορά μας αυτή στα Ελληνόπουλα θα εκτιμηθεί τόσο από τους γονείς και τους δασκάλους, όσο και από κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται ειλικρινά για τη μεγάλη υπόθεση που λέγεται «παιδικό βιβλίο» (Από τον πρόλογο του βιβλίου)

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=67970 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου