Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λογικό σύστημα μάθησης Προσχολική αγωγή

Εκδότης: Ντουντούμης
Αριθμός Σελίδων: 160






Το Λογικό σύστημα μάθησης έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και κυκλοφορεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Έχει , μέχρι στιγμής, μεταφραστεί σε 17 γλώσσες και 30 χώρες και έχει βραβευτεί με το βραβείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών. Είναι το ιδανικότερο εργαλείο για να αξιοποιηθεί με παιδαγωγικά γόνιμο τρόπο η έφεση του παιδιού προς την εικόνα και το παιχνίδι, μια πρωτότυπη και ουσιαστική καινοτομία στην καθημερινότητα της τάξης.
Το υλικό έχει αναπτυχθεί με τέτοια θεματική και γραφική μορφή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για το παιχνίδι όσο και για την αφήγηση.
Τα θέματα έχουν αντληθεί από όλο το φάσμα των παιδικών εμπειριών. Στις εικόνες της κάθε κάρτας τα παιδιά θα βρουν καταστάσεις και σχήματα με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν.

Το ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ συνιστά μία προσφορά για την ελεύθερη ή κατευθυνόμενη καθημερινή δημιουργική απασχόληση μίας ομάδας παιδιών.
Προσφέρει παιχνίδια που επικεντρώνονται στον τομέα της αντίληψης, στο χειρισμό ποσοτήτων και χρωμάτων, στον προσανατολισμό στον χώρο, στη διεύρυνση των γλωσσικών ικανοτήτων, στις αντικειμενικές πληροφορίες για το περιβάλλον, στην κατανόηση των λογικών συναρτήσεων μέσα από τον συσχετισμό και τη δημιουργία των αναλογιών.
Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίξουν μόνα τους ή με έναν σύντροφο και να μπορούν να επιλέξουν τις κάρτες και τον αριθμό τους. Η πίσω πλευρά της κάθε κάρτας δίνει τη δυνατότητα να ελεγχθεί η απάντηση και προσφέρει συμπληρωματική βοήθεια.

Το ΛΟΓΙΚΟ είναι ένα σύστημα που αποτελείται από μια βάση από άκαμπτο πλαστικό και από αποσπώμενες καρτέλες. Προσαρμοσμένα στην κινητικότητα των μικρών παιδιών, τα έξι μεγάλα κουμπιά-δρομείς, που έχουν χρώματα ώστε να ξεχωρίζουν εύκολα, οδηγούν τα παιδιά στην απόκτηση της λεπτής κινητικότητας. Το ίδιο συμβαίνει με τα αντίστοιχα 10 κουμπιά για το Δημοτικό Σχολείο. Οι καρτέλες αναπτύσσουν την οπτική διάκριση και δόμηση του χώρου.

Οι Δέκα τίτλοι για την Προσχολική Ηλικία είναι οι εξής:

1) Χρώματα και σχήματα
2) Ποσότητες και αριθμοί
3) Μετρώ και συγκρίνω
4) Ανακαλύπτω και συνδυάζω
5) Βλέπω και λέω
6) Χρωματίζω και Δημιουργώ
7) Οι Τέσσερις εποχές
8) Στο ζωολογικό κήπο
9) Στο αγρόκτημα
10) Τα ζώα μας

Κάθε τίτλος έχει 16 καρτέλες (160 καρτέλες σύνολο η σειρά).
http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=39605

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου